SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W garnku rozgrzej masło i 1 łyżkę oliwy.

2

Wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż przez ok. 5 minut.

3

Ze szparagów usuń zdrewniałą część, a następnie pokrój je na kawałki (kilka główek podsmaż i zostaw do dekoracji).

4

Usmażoną cebulę podlej bulionem, dodaj pokrojone szparagi i gotuj przez 10–15 minut pod przykryciem.

5

Sprawdź, czy szparagi są wystarczająco miękkie (powinny mieć konsystencję gotowanych ziemniaków). Jeżeli nie, gotuj jeszcze przez chwilę. Jeżeli tak, zdejmij garnek z ognia, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej i zblenduj zupę na krem.

6

Podawaj z podsmażonymi główkami szparagów.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marie Snětinová
13. kwietnia 2024

sjp2w4tpf2@privaterelay.appleid.com
02. czerwca 2023

Rosehip
15. kwietnia 2023

Szybko się przygotowuje, pyszna zupa.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu