![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W garnku rozgrzej masło i 1 łyżkę oliwy.
Wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż przez ok. 5 minut.
Ze szparagów usuń zdrewniałą część, a następnie pokrój je na kawałki (kilka główek podsmaż i zostaw do dekoracji).
Usmażoną cebulę podlej bulionem, dodaj pokrojone szparagi i gotuj przez 10–15 minut pod przykryciem.
Sprawdź, czy szparagi są wystarczająco miękkie (powinny mieć konsystencję gotowanych ziemniaków). Jeżeli nie, gotuj jeszcze przez chwilę. Jeżeli tak, zdejmij garnek z ognia, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej i zblenduj zupę na krem.
Podawaj z podsmażonymi główkami szparagów.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami