SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 141 Kcal
  • 3 g białek
  • 9 g tłuszczów
  • 11 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

6 porcje

Etykiety

Sposób przygotowania

1

W garnku rozgrzej masło i 1 łyżkę oliwy.

2

Wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż przez ok. 5 minut.

3

Ze szparagów usuń zdrewniałą część, a następnie pokrój je na kawałki (kilka główek podsmaż i zostaw do dekoracji).

4

Usmażoną cebulę podlej bulionem, dodaj pokrojone szparagi i gotuj przez 10–15 minut pod przykryciem.

5

Sprawdź, czy szparagi są wystarczająco miękkie (powinny mieć konsystencję gotowanych ziemniaków). Jeżeli nie, gotuj jeszcze przez chwilę. Jeżeli tak, zdejmij garnek z ognia, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej i zblenduj zupę na krem.

6

Podawaj z podsmażonymi główkami szparagów.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

mikulincovaselcomcz
14. kwietnia 2022

Tereza Kotlabová
16. stycznia 2022

Zuzana Kufová
05. lipca 2021

Wspaniały

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu