SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Nalej wody do dużego garnka. Posól wodę i zagotuj ją na średnim ogniu.

2

Oczyść kalafiora. Kiedy woda w garnku zacznie wrzeć, delikatnie włóż do niej całe warzywo. Przykryj i gotuj przez 11 minut na średnim ogniu.

3

Następnie wyjmij kalafiora i szybko zahartuj go w zimnej wodzie.

4

Rozgrzej piekarnik do 190–195°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.

5

Kiedy kalafior będzie zimny, pokrój go na plastry o grubości 2 cm.

6

W małym naczyniu wymieszaj mozzarellę utartą na tarce o grubych oczkach, serek śmietankowy, utarty parmezan, żółtko, mieloną gałkę muszkatołową, sól i pieprz.

7

Rozsmaruj sos serowy na plastrach kalafiora. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz w 190–195°C przez 20–25 minut.

8

Podziel na porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

v26x4xkprbprivaterelayappleidcom
13. lipca 2023

🙏🏻

Tłumaczenie automatyczne

Míša Fenclová
20. listopada 2022

Doskonałe 😋

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1136608
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu