SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

2

Obierz ziemniaki, umyj cukinię i pokrój warzywa w cienkie plasterki.

3

Przełóż je do miski, polej oliwą i dodaj starte ząbki czosnku. Wymieszaj.

4

Cisno ułóż plastry warzyw w naczyniu żaroodpornym. Piecz przez 40–50 minut.

5

Następnie wyjmij danie z piekarnika, posyp tymiankiem i zalej śmietaną wymieszaną z jajkiem.

6

Wstaw z powrotem do piekarnika i piecz jeszcze przez 10 minut. Na koniec posyp stratą mozzarellą i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

TIsmile
06. lutego 2024

Sok odcedziłam dwa razy, bo cukinia bardzo mocno odsącza.

Tłumaczenie automatyczne

Ivana Ivka
28. września 2023

Bardzo dobre, spodziewałam się, że będzie mdłe, bo nie przepadam za pieczoną cukinią, ale było dobre. Zwłaszcza bramnory :-D p.s. Mam inny przepis na švrikę, w którym jest cukinia i jest zdrowszy.

Tłumaczenie automatyczne

Calima
21. sierpnia 2023

nieco mdłe... zdecydowanie dodaj trochę warzyw i jest dobrze.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu