SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 100Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 592 Kcal
  • 25 g białek
  • 21 g tłuszczów
  • 75 g węglowodanów

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji

Składniki

5 porcje

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 200°C.

2

Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Na patelni na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek.

4

Dodaj drobno pokrojone szalotki i smaż przez 5 minut. Dodaj czosnek pokrojony na plasterki i przecier pomidorowy, duś przez minutę.

5

Dodaj kukurydzę, krojone pomidory, rozmaryn i tymianek, podlej 100 ml wody, przykryj pokrywką. Gotuj przez 15–20 minut.

6

Pod koniec dodaj tuńczyka, ugotowany makaron i mozzarellę, wymieszaj i przełóż masę do formy żaroodpornej.

7

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

8

Piecz przez 15–20 minut w temperaturze 190–200°C.

Nasza rada
Spróbuj również pikantnej wersji tej potrawy: wystarczy dodać trochę mielonego chili.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Verů Kubenková
04. października 2024

Świetnie

Tłumaczenie automatyczne

Romane Tka
17. maja 2024

Doskonały i szybki lunch :)

Tłumaczenie automatyczne

Karolina Skalska
12. marca 2024

Bardzo smaczna i prosta do zrobienia zapiekanka.

ocen_1314738
banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu