SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 574 Kcal
  • 27,7 g białek
  • 23,2 g tłuszczów
  • 64,7 g węglowodanów

Dobrze przyswajalny magnez zapewnia wysoką jakość snu

  • Najlepiej przyswajalna forma magnezu
  • Naturalny sposób na zmęczenie
  • Przynosi ulgę przy skurczach mięśni
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Zagotuj wodę, osól ją, wrzuć makaron i ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Wsyp drobno pokrojoną cebulę i smaż ją przez ok. 5 minut na średnim ogniu.

3

Do cebuli dodaj czosnek i duś do miękkości przez ok. 2 minuty.

4

Wlej pomidory z puszki wraz z sosem, wsyp tymianek i rozmaryn, dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.

5

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę żaroodporną do zapiekanek o średnicy 25 cm. Grubo pokrój mozzarellę.

6

Makaron wymieszaj z sosem pomidorowym, ricottą i połową pokrojonej mozzarelli.

7

Wlej masę do formy żaroodpornej i ułóż na wierzchu pozostałą część mozzarelli.

8

Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez ok. 20 minut w temperaturze 180°C.

9

Zapiekankę udekoruj świeżymi listkami bazylii i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Vladimír Kříž
02. czerwca 2024

doskonałe jedzenie, właśnie wzbogaciliśmy je o mieloną wołowinę

Tłumaczenie automatyczne

Eva Čerešňová Hladká
23. maja 2024

Jitka Dupalová
21. maja 2024

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu