Tatar wegetariański
- 25 min.
- 0 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 420 Kcal
- 17 g białek
- 32 g tłuszczów
- 13 g węglowodanów
Składniki
- 1× marchewka (ok. 90 g)
- ¼× seler korzeniowy (ok. 90 g)
- 50 g mielonych obranych migdałów
- 50 g parmezanu (drobno utartego)
- 1 ząbek czosnku (zetrzyj)
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka musztardy gruboziarnistej
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- ¼× awokado (40 g)
- 1× pomidor średniej wielkości (80 g)
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Marchewkę i seler umyj i drobno zetrzyj.
Wymieszaj je z migdałami i parmezanem.
W drugiej misce wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, musztardę i olej.
Połącz ze sobą zawartość obu misek, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Awokado i pomidora pokrój w kostkę.
Weź dwa talerze i na każdy nałóż najpierw zawartość miski, następnie pomidory, a na koniec awokado.
Jeśli chcesz, możesz posypać danie posiekanymi grzybami.
Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Luksusowy
Tłumaczenie automatyczne
po wybuchu bomby
Tłumaczenie automatyczne