SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 195–200°C. Przygotuj formę do zapiekanek, co najmniej 25 cm × 35 cm.

2

Umyj cukinię, zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach, posól, umieść na sitku i odsącz nadmiar soku (ok. 10 minut). Od czasu do czasu dociśnij dłonią.

3

W międzyczasie pokrój bagietkę w ok. centymetrową kostkę. Przesyp do dużego naczynia. Dodaj 3 jajka, mleko, odsączoną cukinię, proszek do pieczenia, mieloną gałkę muszkatołową, oliwę, utarty ser, sól i pieprz. Wymieszaj.

4

Przelej masę do przygotowanej formy, lekko dociśnij dłonią i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 195–200°C. Piecz przez 40–45 minut.

5

Pokrój suflet na porcje i podawaj od razu.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Mira Sabova
02. sierpnia 2023

Przepis jest w zasadzie dobry, ale nie rewelacyjny. Wszyscy trzej zgodziliśmy się, że następnym razem użyjemy bardziej aromatycznego sera.

Tłumaczenie automatyczne

Veronika Wenkeová
11. sierpnia 2022

Doskonały lekki lunch lub kolacja! ❤️ Zrobiłam według przepisu (poza tym, że nie miałam bagietki pełnoziarnistej tylko zwykłą ciemną bagietkę wieloziarnistą) i wyszło w zasadzie dokładnie tak jak na zdjęciu :)

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu