SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Stek z patelni i piekarnika

2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 100°C. Rozgrzej dużą patelnię żaroodporną, nieprzywierającą, ułóż na niej stek. Czas pieczenia mięsa uzależniony jest od jego grubości, na przykład stek o grubości 3 cm piecz przez 3 minuty z każdej strony, a następnie na tej samej patelni wstaw go na 10 minut do piekarnika.

3

Stek z grilla

4

Na grillu obowiązują te same zasady co w przypadku patelni. Im grubszy plaster mięsa, tym dłużej je pieczemy. Na ostatnich 10 minut umieść mięso poza rusztem, gdzie temperatura jest niższa, i przykryj pokrywą.

5

Sałatka

6

Przygotuj sos do sałatki: w miseczce wymieszaj kminek, ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny. Sosem polej umytą i osuszoną sałatę, wymieszaj i podawaj ze stekiem pokrojonym w plasterki. Plastry steka dopraw do smaku pieprzem i solą.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu