![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Co najmniej godzinę przed przygotowaniem dania wyjmij mięso z lodówki, żeby miało temperaturę pokojową.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Pasternak, czosnek i ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa umieść na blasze, skrop oliwą i piecz przez 20–25 minut w 180°C.
Tymianek i pozostałe składniki na pesto zblenduj.
Upieczone warzywa zblenduj na gładkie puree. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso oczyść i natrzyj odrobiną oleju. Rozgrzej grilla lub patelnię grillową i piecz mięso przez 5–6 minut z każdej strony na średnim ogniu. Odłóż na 5 minut, a następnie pokrój w plastry.
Podawaj z puree z pasternaka i pesto tymiankowym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Mięso było poematem, nic nie mogło się w nim zepsuć. Puree było wytrawne, ale smakowało bardzo dobrze. Ale nie mam pojęcia, jak zmiksować tymianek, mój blender nie dał rady.
Tłumaczenie automatyczne