SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 645 Kcal
  • 51,3 g białek
  • 25,7 g tłuszczów
  • 50,1 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Co najmniej godzinę przed przygotowaniem dania wyjmij mięso z lodówki, żeby miało temperaturę pokojową.

2

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

3

Pasternak, czosnek i ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa umieść na blasze, skrop oliwą i piecz przez 20–25 minut w 180°C.

4

Tymianek i pozostałe składniki na pesto zblenduj.

5

Upieczone warzywa zblenduj na gładkie puree. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6

Mięso oczyść i natrzyj odrobiną oleju. Rozgrzej grilla lub patelnię grillową i piecz mięso przez 5–6 minut z każdej strony na średnim ogniu. Odłóż na 5 minut, a następnie pokrój w plastry.

7

Podawaj z puree z pasternaka i pesto tymiankowym.

Nasza rada
Rumsztyk możesz ozdobić kilkoma gałązkami świeżego tymianku.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu