SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Co najmniej godzinę przed przygotowaniem dania wyjmij mięso z lodówki, żeby miało temperaturę pokojową.

2

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

3

Pasternak, czosnek i ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa umieść na blasze, skrop oliwą i piecz przez 20–25 minut w 180°C.

4

Tymianek i pozostałe składniki na pesto zblenduj.

5

Upieczone warzywa zblenduj na gładkie puree. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6

Mięso oczyść i natrzyj odrobiną oleju. Rozgrzej grilla lub patelnię grillową i piecz mięso przez 5–6 minut z każdej strony na średnim ogniu. Odłóż na 5 minut, a następnie pokrój w plastry.

7

Podawaj z puree z pasternaka i pesto tymiankowym.

Nasza rada
Rumsztyk możesz ozdobić kilkoma gałązkami świeżego tymianku.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Tereza Šoltová
18. października 2023

Mięso było poematem, nic nie mogło się w nim zepsuć. Puree było wytrawne, ale smakowało bardzo dobrze. Ale nie mam pojęcia, jak zmiksować tymianek, mój blender nie dał rady.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1261280
Klára Baksová
10. lipca 2023

Zuzana Beňovičová
11. września 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu