
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Co najmniej godzinę przed przygotowaniem dania wyjmij mięso z lodówki, żeby miało temperaturę pokojową.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Pasternak, czosnek i ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa umieść na blasze, skrop oliwą i piecz przez 20–25 minut w 180°C.
Tymianek i pozostałe składniki na pesto zblenduj.
Upieczone warzywa zblenduj na gładkie puree. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso oczyść i natrzyj odrobiną oleju. Rozgrzej grilla lub patelnię grillową i piecz mięso przez 5–6 minut z każdej strony na średnim ogniu. Odłóż na 5 minut, a następnie pokrój w plastry.
Podawaj z puree z pasternaka i pesto tymiankowym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Mięso było poematem, nic nie mogło się w nim zepsuć. Puree było wytrawne, ale smakowało bardzo dobrze. Ale nie mam pojęcia, jak zmiksować tymianek, mój blender nie dał rady.
Tłumaczenie automatyczne