SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 480 Kcal
  • 24 g białek
  • 9 g tłuszczów
  • 75 g węglowodanów

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Ryż podsmaż na łyżeczce oleju rzepakowego, a następnie podlej bulionem.

2

Wstaw do piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 180°C.

3

W międzyczasie podsmaż na klarowanym maśle pieczarki pokrojone w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i rozmaryn. Zdejmij z ognia.

4

Oczyść i posól mięso z kurczaka. Opiecz je na suchej patelni nieprzywierającej z obu stron. Następnie porwij mięso widelcem.

5

Wyjmij z ryż z piekarnika. Wymieszaj go z serkiem śmietankowym, podsmażonymi pieczarkami i kawałkami mięsa z kurczaka.

6

Wymieszaj, podziel na porcje, posyp rozmarynem i tartym parmezanem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marie Brunova
12. czerwca 2025

Doskonałe, tylko trochę za tandetne

Tłumaczenie automatyczne

1992510seznamcz
10. lutego 2025

m.ich.aelka
05. maja 2024

Moja ulubiona wersja risotto. Dziękuję za przepis.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu