SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 489 Kcal
  • 16,6 g białek
  • 16 g tłuszczów
  • 69,9 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Szalotki drobno pokrój.

2

Rozgrzej olej. Na średnim ogniu podsmaż na złoto pokrojoną cebulę. Wsyp ryż, zeszklij na tłuszczu.

3

Ryż podlej ¼ gorącego bulionu i zmniejsz ogień. Poczekaj, aż płyn się wchłonie i dodaj kolejną porcję. Powtarzaj aż do zużycia całego bulionu.

4

Po 10 minutach gotowania ryżu dodaj liście kapusty włoskiej, suszony tymianek, sól i pieprz.

5

Kapusta ma być miękka a ryż al dente. Zdejmij risotto z ognia, dodaj parmezan i wymieszaj.

6

Gotowe danie rozłóż na talerzach, udekoruj wiórami parmezanu i gałązkami świeżego tymianku. Podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Klára Baksová
10. lipca 2023

Zuzi Kamišová
26. lutego 2022

Smaczne risotto, popularne wśród wszystkich domowników..;)

Tłumaczenie automatyczne

Michaela Kocmanová
26. lutego 2022

Dodałem czosnek i trochę koziego sera i było bardzo dobre.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu