
Jemy zdrowo i smacznie

Szalotki drobno pokrój.
Rozgrzej olej. Na średnim ogniu podsmaż na złoto pokrojoną cebulę. Wsyp ryż, zeszklij na tłuszczu.
Ryż podlej ¼ gorącego bulionu i zmniejsz ogień. Poczekaj, aż płyn się wchłonie i dodaj kolejną porcję. Powtarzaj aż do zużycia całego bulionu.
Po 10 minutach gotowania ryżu dodaj liście kapusty włoskiej, suszony tymianek, sól i pieprz.
Kapusta ma być miękka a ryż al dente. Zdejmij risotto z ognia, dodaj parmezan i wymieszaj.
Gotowe danie rozłóż na talerzach, udekoruj wiórami parmezanu i gałązkami świeżego tymianku. Podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Smaczne risotto, popularne wśród wszystkich domowników..;)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Dodałem czosnek i trochę koziego sera i było bardzo dobre.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonały posiłek. Luksusowy smak i ta prostota. Mniam. Jana Nováková
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego