

Risotto z kapustą włoską
5 min.
25 min.
Łatwe
4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 489 Kcal
- 16,6 g białek
- 16 g tłuszczów
- 69,9 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Szalotki drobno pokrój.
Rozgrzej olej. Na średnim ogniu podsmaż na złoto pokrojoną cebulę. Wsyp ryż, zeszklij na tłuszczu.
Ryż podlej ¼ gorącego bulionu i zmniejsz ogień. Poczekaj, aż płyn się wchłonie i dodaj kolejną porcję. Powtarzaj aż do zużycia całego bulionu.
Po 10 minutach gotowania ryżu dodaj liście kapusty włoskiej, suszony tymianek, sól i pieprz.
Kapusta ma być miękka a ryż al dente. Zdejmij risotto z ognia, dodaj parmezan i wymieszaj.
Gotowe danie rozłóż na talerzach, udekoruj wiórami parmezanu i gałązkami świeżego tymianku. Podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Smaczne risotto, popularne wśród wszystkich domowników..;)
Tłumaczenie automatyczne
Dodałem czosnek i trochę koziego sera i było bardzo dobre.
Tłumaczenie automatyczne