SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Szalotki drobno pokrój.

2

Rozgrzej olej. Na średnim ogniu podsmaż na złoto pokrojoną cebulę. Wsyp ryż, zeszklij na tłuszczu.

3

Ryż podlej ¼ gorącego bulionu i zmniejsz ogień. Poczekaj, aż płyn się wchłonie i dodaj kolejną porcję. Powtarzaj aż do zużycia całego bulionu.

4

Po 10 minutach gotowania ryżu dodaj liście kapusty włoskiej, suszony tymianek, sól i pieprz.

5

Kapusta ma być miękka a ryż al dente. Zdejmij risotto z ognia, dodaj parmezan i wymieszaj.

6

Gotowe danie rozłóż na talerzach, udekoruj wiórami parmezanu i gałązkami świeżego tymianku. Podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marie Jouglíčková
20. stycznia 2024

Niesamowity! Na początku do cebuli dodałam czosnek, potem musiałam dodać więcej bulionu niż jest napisane. Nie miałam parmezanu, użyłam sera normalnego, myślę, że następnym razem z parmezanem będzie jeszcze lepiej 👌🏻 Bardzo mi smakowało 👌🏻

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1176512
Klára Baksová
10. lipca 2023

Zuzi Kamišová
26. lutego 2022

Smaczne risotto, popularne wśród wszystkich domowników..;)

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu