
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Na oliwę wrzuć drobno posiekaną cebulkę i smaż ją na średnim ogniu przez 4 minuty.
Dodaj wyciśnięty czosnek i smaż przez 1 minutę. Następnie wsyp ryż i stale mieszając, smaż go przez 3–4 minuty, aż do lekkiego zeszklenia ziarenek. Dodaj rozmaryn, wymieszaj, wsyp starte buraczki i zalej około 150 ml bulionu.
Po wchłonięciu bulionu wlej kolejną porcję, powtarzaj tę procedurę aż do całkowitego zużycia przygotowanego bulionu. Sprawdź, czy ryż się ugotował – jeżeli nie, dodaj wody albo jeszcze trochę bulionu.
Risotto dopraw solą, pieprzem i łyżką masła, żeby nadać mu delikatniejszy smak.
* Jeżeli zastosujesz ryż pełnoziarnisty, risotto trzeba gotować odrobinę dłużej niż w przypadku arborio.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Podane ilości składników nie odpowiadają nawet ilości na 4 porcje. Nie popełniaj tego samego błędu co ja i nie dodawaj nawet podanej ilości rozmarynu! 😀😀
Tłumaczenie automatyczne
rewelacja 👌🏼 choć przy robieniu risotto ze świeżych buraków trzeba się przyzwyczaić do ziemistego smaku buraków. Na pewno jeszcze raz ugotuję według przepisu. :-)
Tłumaczenie automatyczne
Przepis jest w porządku. Nieco zwyczajne smaki, ale można je poprawić dodatkiem mięsa lub sera. Ale problem tkwi w ilości. Podana ilość ryżu nie jest przeznaczona na 4 porcje. Zdecydowanie potrzebujemy więcej. Dosypałam około 250g suchego ryżu arborio i wyszło nam 3 porcje.
Tłumaczenie automatyczne