
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

W dużym garnku rozgrzej oliwę. Na gorącą oliwę wrzuć posiekaną cebulę i smaż ją przez 5–7 minut na średnim ogniu, aż uzyska złocisty kolor. Następnie dodaj pokrojoną marchewkę, selera i pietruszkę. Smaż przez kolejnych 8–10 minut. Dodaj mięso, sól, pieprz, przecier pomidorowy, cukier i ocet. Podsmażaj przez 5–7 minut na średnim ogniu.
Kiedy mięso się zetnie, a warzywa uzyskają chrupiącą skorupkę, podlej ragout bulionem i wodą. Dodaj przyprawy. Przykryj i duś na małym ogniu przez 1,5–2 godziny, aż mięso całkowicie zmięknie. Następnie wyjmij je, a warzywa w garnku zmiksuj za pomocą blendera ręcznego na gładki sos (blenduj przez 3–4 minuty aż do uzyskania kremu). Następnie włóż mięso z powrotem do garnka i dopraw sos do smaku solą i pieprzem. Wrzuć pokrojone pieczarki, przykryj pokrywką i duś przez kolejnych 10–12 minut na średnim ogniu.
Posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne
bardzo dobry! Dodałam tylko 500 ml wody zamiast 1 litra jak piszą w komentarzach, ale ja bym trochę bardziej zredukowała, sos i tak był bardzo wodnisty :) + Zostawiłabym też trochę warzyw niezmieszanych. Ale bardzo dobre w smaku :)
Tłumaczenie automatyczne
Dodałam mniej wody, sosu nie wymieszałam, jako dodatek podałam ryż i było rewelacyjnie.
Tłumaczenie automatyczne