SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 333 Kcal
  • 21 g białek
  • 20 g tłuszczów
  • 18,2 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Tofu i marchewkę utrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wrzuć do dużego naczynia.

2

Dodaj jajka, płatki owsiane, sól i pieprz. Wyrób ciasto. Jeżeli nie będzie się ono wystarczająco kleić, dodaj jeszcze jedno jajko.

3

Ciasto odstaw na ok. 10 minut, a następnie wyrób z niego klopsiki o średnicy ok. 4 cm.

4

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż klopsiki na średnim ogniu przez ok. 2 minuty z każdej strony.

5

Dodaj przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Duś przez ok. 5 minut na średnim ogniu.

6

Dopraw do smaku solą, pieprzem i chili.

7

Posyp posiekanym porem i podawaj.

Nasza rada
Do klopsików idealnie pasuje ryż jaśminowy.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

JolaB
18. marca 2023

zrobię

Linda Lojdová
13. lutego 2023

Super 👍👍👍 Zrobione jak naleśniki ;-)

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1217264
Markéta Fenzelová
30. sierpnia 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu