SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Tofu i marchewkę utrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wrzuć do dużego naczynia.

2

Dodaj jajka, płatki owsiane, sól i pieprz. Wyrób ciasto. Jeżeli nie będzie się ono wystarczająco kleić, dodaj jeszcze jedno jajko.

3

Ciasto odstaw na ok. 10 minut, a następnie wyrób z niego klopsiki o średnicy ok. 4 cm.

4

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż klopsiki na średnim ogniu przez ok. 2 minuty z każdej strony.

5

Dodaj przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Duś przez ok. 5 minut na średnim ogniu.

6

Dopraw do smaku solą, pieprzem i chili.

7

Posyp posiekanym porem i podawaj.

Nasza rada
Do klopsików idealnie pasuje ryż jaśminowy.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Martin Florian
21. listopada 2023

Jitka Brodová
13. czerwca 2023

Próbowałem ich i są naprawdę doskonałe, smakowały wyśmienicie nawet podczas wizyty. Po prostu przygotowałam je w piekarniku zamiast smażenia.

Tłumaczenie automatyczne

JolaB
18. marca 2023

zrobię

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu