
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Przepłucz ryż w zimnej wodzie i wsyp go do garnka ze świeżą wodą. Wody powinno być dwa razy tyle co ryżu. Dodaj kroplę oleju i szczyptę soli. Gotuj przez ok. 40–50 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
W międzyczasie zetrzyj na tarce tofu i marchewkę, wymieszaj z jajkiem, dopraw solą i pieprzem.
Uformuj z masy ok. 6 niewielkich pulpecików i panieruj je w sezamie.
Pulpeciki ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia wraz z przekrojonymi i oczyszczonymi paprykami.
Piecz przez 12 minut.
Upieczone papryki pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z ugotowanym ryżem i podawaj z pulpetami.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry smaczny przepis. Im więcej potraw spróbuję na tej stronie, tym bardziej jestem podekscytowana ☺️
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo dobrze, zdecydowanie nie robię tego po raz ostatni.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego