SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
banner image

Sposób przygotowania

1

W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju słonecznikowego.

2

Na rozgrzany olej wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż przez 4–5 minut na średnim ogniu.

3

Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, drobno posiekany czosnek i mielony kminek. Smaż wszystko przez 5–6 minut na średnim ogniu. Następnie dodaj mieloną paprykę i przecier pomidorowy. Wymieszaj i duś przez kolejne 2 minuty.

4

Dodaj 500 ml bulionu warzywnego, pomidory z puszki oraz sól i pieprz do smaku. Przykryj i duś na średnim ogniu przez 15–17 minut, aż ziemniaki zmiękną.

5

Następnie dodaj 100 ml śmietany i odcedzoną ciecierzycę. Wymieszaj i gotuj bez przykrycia przez kolejne 4 minuty na średnim ogniu.

6

Podziel na 4 porcje, posyp drobno posiekaną natką pietruszki i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Iva Ziková
01. czerwca 2024

Dobrze, ale nie ma nad czym siedzieć na tyłku. 🤭

Tłumaczenie automatyczne

Adéla Dubová
05. marca 2024

Anna Zborníková
08. marca 2023

.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu