![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju słonecznikowego.
Na rozgrzany olej wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż przez 4–5 minut na średnim ogniu.
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, drobno posiekany czosnek i mielony kminek. Smaż wszystko przez 5–6 minut na średnim ogniu. Następnie dodaj mieloną paprykę i przecier pomidorowy. Wymieszaj i duś przez kolejne 2 minuty.
Dodaj 500 ml bulionu warzywnego, pomidory z puszki oraz sól i pieprz do smaku. Przykryj i duś na średnim ogniu przez 15–17 minut, aż ziemniaki zmiękną.
Następnie dodaj 100 ml śmietany i odcedzoną ciecierzycę. Wymieszaj i gotuj bez przykrycia przez kolejne 4 minuty na średnim ogniu.
Podziel na 4 porcje, posyp drobno posiekaną natką pietruszki i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
000
Tłumaczenie automatyczne
Dobrze, ale nie ma nad czym siedzieć na tyłku. 🤭
Tłumaczenie automatyczne