SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
banner image

Sposób przygotowania

1

W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju słonecznikowego.

2

Na rozgrzany olej wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż przez 4–5 minut na średnim ogniu.

3

Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, drobno posiekany czosnek i mielony kminek. Smaż wszystko przez 5–6 minut na średnim ogniu. Następnie dodaj mieloną paprykę i przecier pomidorowy. Wymieszaj i duś przez kolejne 2 minuty.

4

Dodaj 500 ml bulionu warzywnego, pomidory z puszki oraz sól i pieprz do smaku. Przykryj i duś na średnim ogniu przez 15–17 minut, aż ziemniaki zmiękną.

5

Następnie dodaj 100 ml śmietany i odcedzoną ciecierzycę. Wymieszaj i gotuj bez przykrycia przez kolejne 4 minuty na średnim ogniu.

6

Podziel na 4 porcje, posyp drobno posiekaną natką pietruszki i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marta Mitašíková
15. października 2024

Bardzo mi się to podobało

Tłumaczenie automatyczne

Michaela Klíčová
14. lipca 2024

000

Tłumaczenie automatyczne

Iva Ziková
01. czerwca 2024

Dobrze, ale nie ma nad czym siedzieć na tyłku. 🤭

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu