Placki ziemniaczane z cukinią i wędzonym łososiem
- 20 min.
- 25 min.
- Skomplikowane
- 5 porcje
Nasze placki cukiniowo-ziemniaczane oczarują Twoich gości, rodzinę i każdego, kto ich spróbuje.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 530 Kcal
- 28 g białek
- 23 g tłuszczów
- 50 g węglowodanów
Składniki
5 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Zetrzyj na tarce ziemniaki i cukinię.
2
Dodaj do warzyw majeranek, jajka, płatki owsiane i czosnek przeciśnięty przez praskę.
3
Dopraw masę solą i pieprzem. Jeżeli warzywa puszczą sok, odlej go.
4
Jeżeli masa jest nadal zbyt rzadka, dodaj jeszcze trochę płatków owsianych. Jeżeli jest za gęsta – dodaj odrobinę mleka.
5
Za pomocą chochli wlewaj porcje ciasta na patelnię z rozgrzaną oliwą i smaż placuszki przez ok. 3 minuty z każdej strony.
6
Podawaj z jogurtem greckim wymieszanym z siekanym koperkiem oraz z plasterkami łososia.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Pyszności!
To jest bardzo dobre i łatwiejsze niż się wydaje.
Tłumaczenie automatyczne