![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W Grecji jogurt ten znany jest pod nazwą straggisto. Jest on produkowany w podobny sposób jak jogurt konwencjonalny, ale zawiera mniejszą ilość kultur jogurtowych i jest bardziej wartościowy pod względem odżywczym niż konwencjonalny jogurt biały, ponieważ ma wyższy procent białka. Na rynku dostępne są zarówno warianty pełnotłuste, jak i beztłuszczowe, i zawsze należy sprawdzić, czy zostały wyprodukowane z mleka owczego. Należy uważać na substytuty. Wariant beztłuszczowy jest odpowiedni dla osób pracujących nad masą mięśniową. W składzie jogurtu greckiego znajdziemy wit. B12 i mikroorganizmów. Zapewni Ci witalność skóry, naładuje energią i wspomoże aktywność mózgu. Ponadto, proteiny utrzymają Cię syty przez długi czas. Nadaje się do dressingów, niewypiekanych deserów, lodów, panierowania kotletów z kurczaka, smarowideł, kremów itp.