
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 180–185°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.
Ugotowane brokuły zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki, parmezan i żółty ser utrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj mąkę orkiszową, skrobię ziemniaczaną, jajka, 2 łyżki oliwy, drobno posiekaną pietruszkę, mieloną gałkę muszkatołową, mielony kminek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Formuj z masy kotleciki o średnicy 7 cm i grubości ok. 2 cm. Ułóż je na przygotowanej blasze.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 30–33 minuty w temperaturze 180–185°C.
Gotowe kotleciki podziel na porcje i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zapomniałem dodać mąki. Ale ostatecznie nie miało to żadnego znaczenia. Kotlety były bardziej miękkie, ale smakowały wyśmienicie. Nawet dzieci jadły 😉.
Tłumaczenie automatyczne
Jest pyszne, jest pyszne
Tłumaczenie automatyczne
Upiekłam klopsiki we frytownicy na gorące powietrze i wyszły rewelacyjnie. Zainspirowana komentarzami dodałam dip czosnkowy. Najlepszy przepis 🤩
Tłumaczenie automatyczne