
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Komosę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W dużej misce rozgnieć fasolę widelcem, dodaj ugotowaną komosę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojone w kostkę pomidory, oliwę i porwany szpinak; dopraw solą i pieprzem.
Pieczarki nafaszeruj nadzieniem, ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 30 minut.
Na 5 minut przed końcem pieczenia posyp pieczarki startą mozzarellą.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
5
Bardzo dobrze. Dodałam chili i trochę więcej pomidorów.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Mieszanka do nadzienia grzybów starczyłaby na 20 dużych głów;) Ale postarałbym się trochę dopracować smak.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego