![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej drobno posiekaną cebulę i starte ząbki czosnku.
Dodaj mleko, puree dyniowe i drobno startą mozzarellę. Wymieszaj i gotuj przez 5 minut.
Na koniec dodaj makaron i szpinak. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Makaron możesz podać od razu albo zapiec go w piekarniku (20 min.).
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Pięknie wygląda i dobrze smakuje. Dodałam 200g mozzarelli i żytnie świderki zamiast penne.Proste i smaczne.
Absolutnie przepyszne!! Wystarczy połowa szpinaku i lepiej go posiekać.
Tłumaczenie automatyczne
1*
Tłumaczenie automatyczne