SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 322 Kcal
  • 10,2 g białek
  • 26,7 g tłuszczów
  • 3,7 g węglowodanów

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Migdały odcedź i wylej wodę.

2

Umieść je w blenderze i dodaj 1 litr świeżej zimnej wody, szczyptę soli i ekstrakt waniliowy.

3

Zblenduj na gładką masę. (Jeżeli masz blender wysokoobrotowy, wystarczy 40 sekund na najwyższych obrotach.)

4

Zmiksowaną masę przecedź co najmniej trzy razy przez lnianą ściereczkę.

5

Przecedzony napój przelej do czystego słoika i przechowuj w lodówce. Mleko należy spożyć w ciągu tygodnia, dlatego zrób go zawsze tylko tyle, ile jesteś w stanie spożyć przez tydzień.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

luucka
22. kwietnia 2021

Wspaniały

Tłumaczenie automatyczne

Michala Hortova
23. lipca 2020

Mleko na super, dodaję daktyle, czasem kokos. Pozostałą mieszankę dodaję do ciasta podczas pieczenia babci.

Tłumaczenie automatyczne

pes
27. maja 2020

Top

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu