
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy i wrzuć na nią pokrojoną marchewkę, selera i pietruszkę. Smaż przez 4–5 minut.
Następnie dodaj mięso i smaż je przez 1–2 minuty z każdej strony.
Dodaj pokrojoną cebulę, przecier, liść laurowy, ziele angielskie, cynamon, cukier trzcinowy, sól i pieprz. Zwiększ ogień i szybko podsmaż (1–2 minuty).
Wlej do garnka pomidory z puszki i 950 ml wody, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 1–2 godziny, aż mięso będzie całkowicie miękkie. Mięso jest gotowe, kiedy po nakłuciu go ostrym nożem z łatwością wyjmiesz ostrze.
W międzyczasie ugotuj makaron: w drugim garnku zagotuj 2 litry wody, osól, wrzuć makaron i ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu (5–8 minut).
Kiedy mięso będzie miękkie, wyjmij je z garnka i pokrój na 4 plastry.
Wyjmij z sosu laskę cynamonu, ziele angielskie i liść laurowy. Zmiksuj wszystko na gładki sos za pomocą blendera ręcznego.
Dodaj do sosu masło, dopraw do smaku solą i pieprzem i ponownie zblenduj.
Rozłóż makaron na 4 talerzach.
Polej każdą porcję sosem i ułóż na niej plaster mięsa. Podawaj od razu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
rewelacja 🤩 przy mieszaniu warzyw smakowało jak pomidor, potem było jak pomidor z grzybami, więc na koniec odcedziłam i wyszło TOP 😘 zrobiłam bez mięsa, tylko z ciastem
Tłumaczenie automatyczne
Przepis mi się udał, sos smakował wyśmienicie, a mięso było cudownie miękkie. Na koniec dodałam więcej cukru i następnym razem zmniejszę ilość wody. Naprawdę dzięki, mój przyjaciel to pochwalił :)
Tłumaczenie automatyczne