![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Z kapusty wykrój głąb, liście rozbierz, umyj i włóż do garnka z zimną wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, a następnie odcedź.
Ugotowane warzywo pozostaw do ostygnięcia, a następnie odciśnij z niego nadmiar wody.
Kapustę, cebulę i czosnek drobno pokrój, a tofu pokrusz i wrzuć do dużej miski.
Dodaj jajka i płatki owsiane. Dopraw do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Dokładnie wymieszaj gołymi rękami, a z powstałej masy uformuj krokiety.
Rozgrzej olej na patelni i smaż krokiety na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Przepis był doskonały. Z komentarzy wynika, że od razu dodałam jeszcze jedno jajko i trzymało się świetnie. Dodałam wędzone tofu i wyszło idealnie. 😊
Tłumaczenie automatyczne
super!!!!
8 sztuk to jedna porcja? Czy wartość odżywcza jest na 1 sztukę czy na całą porcję? Po prostu tego nie rozumiem 🫢 dziękuję
Tłumaczenie automatyczne