
Jemy zdrowo i smacznie

Z kapusty wykrój głąb, liście rozbierz, umyj i włóż do garnka z zimną wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, a następnie odcedź.
Ugotowane warzywo pozostaw do ostygnięcia, a następnie odciśnij z niego nadmiar wody.
Kapustę, cebulę i czosnek drobno pokrój, a tofu pokrusz i wrzuć do dużej miski.
Dodaj jajka i płatki owsiane. Dopraw do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Dokładnie wymieszaj gołymi rękami, a z powstałej masy uformuj krokiety.
Rozgrzej olej na patelni i smaż krokiety na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
super
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Bardzo smaczne
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego