SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Z kapusty wykrój głąb, liście rozbierz, umyj i włóż do garnka z zimną wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, a następnie odcedź.

2

Ugotowane warzywo pozostaw do ostygnięcia, a następnie odciśnij z niego nadmiar wody.

3

Kapustę, cebulę i czosnek drobno pokrój, a tofu pokrusz i wrzuć do dużej miski.

4

Dodaj jajka i płatki owsiane. Dopraw do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Dokładnie wymieszaj gołymi rękami, a z powstałej masy uformuj krokiety.

5

Rozgrzej olej na patelni i smaż krokiety na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron.

Nasza rada
Podawaj z gotowanymi ziemniakami. Danie posyp grubo posiekaną natką pietruszki. Do krokietów idealnie pasuje dip z jogurtu lub twarogu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Pavlína Bartoňová
17. kwietnia 2024

Przepis był doskonały. Z komentarzy wynika, że od razu dodałam jeszcze jedno jajko i trzymało się świetnie. Dodałam wędzone tofu i wyszło idealnie. 😊

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1197212
Iwona R-Sz
10. stycznia 2024

super!!!!

Eva Hrnčiříková
03. stycznia 2024

8 sztuk to jedna porcja? Czy wartość odżywcza jest na 1 sztukę czy na całą porcję? Po prostu tego nie rozumiem 🫢 dziękuję

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu