Krokiety z kapustą włoską
- 15 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 8 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 117 Kcal
- 5,2 g białek
- 6,1 g tłuszczów
- 9,9 g węglowodanów
Składniki
Sposób przygotowania
Z kapusty wykrój głąb, liście rozbierz, umyj i włóż do garnka z zimną wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, a następnie odcedź.
Ugotowane warzywo pozostaw do ostygnięcia, a następnie odciśnij z niego nadmiar wody.
Kapustę, cebulę i czosnek drobno pokrój, a tofu pokrusz i wrzuć do dużej miski.
Dodaj jajka i płatki owsiane. Dopraw do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Dokładnie wymieszaj gołymi rękami, a z powstałej masy uformuj krokiety.
Rozgrzej olej na patelni i smaż krokiety na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nam się nie podobało 😕 ale 100 osobom podoba się 100 razy
Tłumaczenie automatyczne
Przepis był doskonały. Z komentarzy wynika, że od razu dodałam jeszcze jedno jajko i trzymało się świetnie. Dodałam wędzone tofu i wyszło idealnie. 😊
Tłumaczenie automatyczne
super!!!!