SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach (ok. 1 godz.).

2

W międzyczasie rozgrzej na patelni 20 g klarowanego masła, wrzuć na nie drobno posiekaną cebulkę i smaż przez ok. 2 minuty.

3

Dodaj pieczarki pokrojone w kostkę i suszone grzyby.

4

Smaż przez kolejnych 15 minut.

5

Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj tymianek.

6

Ugotowane ziemniaki rozgnieć tłuczkiem, dodaj usmażone grzyby i mąkę, dokładnie wymieszaj.

7

Uformuj z ciasta kotleciki i usmaż je na reszcie klarowanego masła. Wystarczą ok. 4 minuty smażenia z każdej strony.

8

Przygotuj sos: wymieszaj jogurt migdałowy, oliwę, sok z cytryny, siekany koperek, sól i pieprz.

9

Kotleciki podawaj z sosem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Jana Posoltová
02. maja 2020

Luksusowy tylko z dipem, ale również świetny jako dodatek. Można użyć dowolnych grzybów.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

dvojčata
05. stycznia 2020

wspaniale, smakowały również naszym 3-letnim córkom.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu