SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 171 Kcal
  • 6 g białek
  • 14 g tłuszczów
  • 5 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

8 porcje

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Namoczone migdały odcedź, ale nie obieraj ich ze skórki. Umieść je w blenderze wysokoobrotowym. Dodaj 750 ml wody i 1 łyżkę soku z cytryny. Zblenduj wszystko na gładką masę.

2

Masę z miksera przelej do miski, dodaj 8 łyżek jogurtu roślinnego i wymieszaj.

3

Przygotuj dużą salaterkę. Nalej do niej ciepłej wody o temperaturze ok. 50°C. Woda powinna sięgać do połowy wysokości naczynia. Ostrożnie wstaw do niego miskę z masą jogurtową (powierzchnia wody powinna być teraz wyżej niż połowa wysokości naczynia).

4

Salaterkę przykryj czystą ściereczką lub folią spożywczą. Pozostaw w temperaturze pokojowej na 24 godziny.

5

Następnego dnia przelej gotowy jogurt do zamykanego naczynia i przechowuj w lodówce przez 2-3 dni. Jogurt najlepiej smakuje schłodzony.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Kateřina Kristová
19. marca 2020

Jestem podekscytowany!

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu