SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 357 Kcal
  • 19 g białek
  • 19 g tłuszczów
  • 28 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 185–190°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.

2

Zetrzyj ziemniaki i cukinię na tarce o grubych oczkach. Posól, a następnie dokładnie wyciśnij nadmiar soku.

3

Odsączone warzywa wrzuć do miski. Dodaj drobno utarty żółty ser i pokruszoną fetę. Dopraw suszonym tymiankiem, solą i pieprzem. Dodaj 3 jajka, oliwę i mąkę kukurydzianą. Wymieszaj.

4

Z gotowej masy uformuj klopsiki o wadze ok. 90 g i ułóż je na blasze. Zużyj w ten sposób całą masę. Wstaw klopsiki do piekarnika i piecz przez 35–40 minut w temperaturze 185–190°C.

5

Podziel na porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Mária Barutová
30. lipca 2023

Simon Xénia
07. lipca 2023

co to jest "surowy gotowany ziemniak"?

Tłumaczenie automatyczne

VeraCh
20. sierpnia 2022

Bardzo dobry przepis.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu