![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 185–190°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.
Zetrzyj ziemniaki i cukinię na tarce o grubych oczkach. Posól, a następnie dokładnie wyciśnij nadmiar soku.
Odsączone warzywa wrzuć do miski. Dodaj drobno utarty żółty ser i pokruszoną fetę. Dopraw suszonym tymiankiem, solą i pieprzem. Dodaj 3 jajka, oliwę i mąkę kukurydzianą. Wymieszaj.
Z gotowej masy uformuj klopsiki o wadze ok. 90 g i ułóż je na blasze. Zużyj w ten sposób całą masę. Wstaw klopsiki do piekarnika i piecz przez 35–40 minut w temperaturze 185–190°C.
Podziel na porcje i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
wygląd 1*, smak -5 praktycznie nie ma smaku, nic, co chciałbym zjeść ponownie.
Tłumaczenie automatyczne
co to jest "surowy gotowany ziemniak"?
Tłumaczenie automatyczne