![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Naturalnie bezglutenowa i lekkostrawna mąka o doskonałych walorach smakowych i nieco grubszej konsystencji. Dodatkowo można też częściowo zastąpić mąkę pszenną i przyrządzać ulubione potrawy w wersji bezglutenowej. Mąkę kukurydzianą można wykorzystać do wielu potraw. Z łatwością można zrobić z niego naleśniki, świetnie nadaje się do zagęszczania i do przyrządzania słodkich kaszek lub tradycyjnych meksykańskich placków tortilla. Jest bogata w witaminy A, C, E, minerały, rozpuszczalny błonnik i kwas foliowy. Mąka kukurydziana jest zdrowa dla organizmu. Oczyszcza jelita i dlatego jest cennym środkiem pomocniczym przy zaparciach, problemach z jelitami lub celiakią. Przechowuj ją w chłodnym i suchym miejscu, najlepiej w szczelnie zamkniętym pojemniku, i zużyj jak najszybciej. Starsza mąka ma tendencję do gorzknienia.