![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej drobno posiekaną szalotkę.
Zmniejsz ogień i dodaj 2 wyciśnięte ząbki czosnku.
Pierś z indyka pokrój w drobną kostkę albo paseczki, wrzuć na patelnię. Podsmażaj przez około 5 minut, dodaj musztardę dijon, curry, pieprz cayenne i kolendrę.Wymieszaj chochlą i duś przez kolejne 2 minuty.
Wsyp ciecierzycę i pomidory, wymieszaj i podlej bulionem. Gotuj przez kolejne 15 minut.
Na koniec dopraw solą i pieprzem, zdejmij z ognia. Podawaj z ryżem lub makaronem pełnoziarnistym.
* Pieprz cayenne to przyprawa produkowana z papryczek cayenne. W smaku przypomina chili. Poza kuchnią stosowany jest w leczeniu żylaków i zakrzepicy.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonały przepis
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie, właśnie nie miałam ciecierzycy, tylko czarną fasolę, więc zastąpiłam ją świeżą kolendrą. Położyłem psa jako przystawkę.
Tłumaczenie automatyczne
W tym przypadku świetnie sprawdzi się także doskonała, świeża kolendra.
Tłumaczenie automatyczne