
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej drobno posiekaną szalotkę.
Zmniejsz ogień i dodaj 2 wyciśnięte ząbki czosnku.
Pierś z indyka pokrój w drobną kostkę albo paseczki, wrzuć na patelnię. Podsmażaj przez około 5 minut, dodaj musztardę dijon, curry, pieprz cayenne i kolendrę.Wymieszaj chochlą i duś przez kolejne 2 minuty.
Wsyp ciecierzycę i pomidory, wymieszaj i podlej bulionem. Gotuj przez kolejne 15 minut.
Na koniec dopraw solą i pieprzem, zdejmij z ognia. Podawaj z ryżem lub makaronem pełnoziarnistym.
* Pieprz cayenne to przyprawa produkowana z papryczek cayenne. W smaku przypomina chili. Poza kuchnią stosowany jest w leczeniu żylaków i zakrzepicy.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Niesamowicie dobre i zdrowe! Na pewno będę gotować regularnie. 👍
Tłumaczenie automatyczne
doskonały przepis
Tłumaczenie automatyczne