SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 418 Kcal
  • 31 g białek
  • 11 g tłuszczów
  • 47 g węglowodanów

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 165°C.

2

Wyłóż blachę o wymiarach 30 x 40 cm papierem do pieczenia.

3

Koper włoski pokrój cienkie plasterki, por poszatkuj a czosnek i tymianek drobno posiekaj.

4

Szparagi umyj i z każdego odkrój ok. 3 cm od dolnej końcówki.

5

Następnie ugotuj komosę ryżową: wsyp ją do garnka, zalej 1,5 l wody, posól, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 10–12 minut.

6

W międzyczasie przygotuj dorsza: wszystkie filety umyj, osusz, posyp solą i pieprzem, ułóż na blaszce i piecz przez 10–11 minut.

7

Podczas gotowania komosy i pieczenia dorsza przygotuj warzywa: na większej patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj pokrojony koper włoski i smaż go przez 2 minuty na średnim ogniu. Dodaj por i smaż wszystko przez kolejną minutę. Następnie dodaj czosnek, tymianek i skórkę z cytryny, wymieszaj. Zalej wszystko śmietaną ryżową i bulionem drobiowym, i gotuj wszystko na średnim ogniu przez 3–4 minuty.

8

Na koniec dodaj szparagi, posól i popieprz do smaku, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Następnie wyłącz ogień i przykryj patelnię pokrywką.

9

Gotową komosę odcedź, podziel na 4 porcje, a następnie na każdy talerz nałóż dorsza i warzywa z patelni.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Michaela Faldíková
05. maja 2023

Wykorzystałam przepis jako pomysł, ale zrobiłam go mniej więcej po swojemu. (dawno nie gotowałem z przepisu. Wielokrotnie, bo po jedzeniu zawsze się pyliło) Ryba: tilapia doprawiony mieszanką rybną, oliwkowy. olej i trochę soli Dodatek: w domu nie lubią komosy ryżowej, więc mieliśmy drobno posiekane gotowane ziemniaki Sos: szparagowy, koperkowy czy krem ryżowy nie były dostępne, więc mieliśmy alternatywę - również wyśmienitą, lekką. Smażone pory, bulion warzywny, klasyczna bita śmietana, sól (biały pieprz?) i trochę przypraw (tymianek, trochę niedźwiedziego czosnku o ile dobrze pamiętam). Lekko zagęszczony lekką zasmażką. Sos jest bombowy i najlepszy, jaki do tej pory próbowałem z filetem. Jedzenie jest bardzo proste i bardzo dobre, więc bardzo je polecam. :)

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1233746
Barbora Hrubá
02. maja 2023

Naprawdę super👍🏻

Tłumaczenie automatyczne

Eva Bozděchová
01. maja 2023

Połączenie smaków jest niesamowite! Polecam.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu