
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Piersi z kurczaka oczyść, umyj, pokrój w cienkie paseczki i przesyp do dużego naczynia. Dodaj jajko, skrobię kukurydzianą, przyprawę curry, sól i pieprz. Wymieszaj.
Na dużej patelni mocno rozgrzej oliwę. Wrzuć na nią mięso i szybko podsmaż je na dużym ogniu (wystarczy ok. 4–5 minut). Mieszaj, żeby nie przywarło.
W międzyczasie posiekaj cebulę, a paprykę pokrój w cienkie paseczki. Drobno pokrój papryczkę chili, a kolendrę niedbale posiekaj. Chili i kolendrę na razie odstaw.
Do podsmażonego (ściętego) mięsa dodaj pokrojoną cebulę, paprykę i przecier pomidorowy. Lekko zmniejsz ogień i smaż przez 2–3 minuty.
Dodaj sos sojowy, 250 ml wody, orzeszki ziemne i drobno posiekane chili. Duś przez 5–6 minut na średnim ogniu.
Zdejmij z ognia, od razu podziel na porcje i podawaj. Już na talerzach posyp posiekaną kolendrą i sezamem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To było bardzo smaczne!
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały. Do ziaren soi dodałam startego imbiru z czosnkiem i cukrem.
Tłumaczenie automatyczne