SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobne paseczki. Cebulę drobno posiekaj, czosnek pokrój w plasterki.

2

Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego, dodaj pokrojoną paprykę, cebulę, czosnek, mieloną słodką paprykę i pieprz cayenne. Smaż wszystko przez ok. 3 minuty na wolnym ogniu.

3

Do smażących się warzyw dodaj mieloną wołowinę, odrobinę zwiększ ogień i ciągle mieszając, podsmażaj przez 15 minut.

4

Następnie wlej bulion i dodaj pomidory z puszki, ugotowaną fasolę, sól i pieprz. Zmniejsz ogień, przykryj patelnię pokrywką i duś przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

5

Podczas duszenia sosu ugotuj w osobnym garnku ryż, zgodnie z instrukcją na opakowaniu (biały ryż basmati gotuje się zwykle na wolnym ogniu pod pokrywką przez 10-15 minut, w 1,5-2 razy większej ilości wody, z odrobiną soli).

6

Chili con carne podawaj z gotowanym ryżem i świeżą kolendrą.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

anetslavikova20icloudcom
05. marca 2024

radek
02. marca 2024

Proste i pyszne. Na koniec dodałam 2 kostki gorzkiej czekolady i super 👌

Tłumaczenie automatyczne

TIsmile
05. lutego 2024

mniam

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1340322
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu