
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobne paseczki. Cebulę drobno posiekaj, czosnek pokrój w plasterki.
Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego, dodaj pokrojoną paprykę, cebulę, czosnek, mieloną słodką paprykę i pieprz cayenne. Smaż wszystko przez ok. 3 minuty na wolnym ogniu.
Do smażących się warzyw dodaj mieloną wołowinę, odrobinę zwiększ ogień i ciągle mieszając, podsmażaj przez 15 minut.
Następnie wlej bulion i dodaj pomidory z puszki, ugotowaną fasolę, sól i pieprz. Zmniejsz ogień, przykryj patelnię pokrywką i duś przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Podczas duszenia sosu ugotuj w osobnym garnku ryż, zgodnie z instrukcją na opakowaniu (biały ryż basmati gotuje się zwykle na wolnym ogniu pod pokrywką przez 10-15 minut, w 1,5-2 razy większej ilości wody, z odrobiną soli).
Chili con carne podawaj z gotowanym ryżem i świeżą kolendrą.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
pyszne😋
Tłumaczenie automatyczne
Dobry
Tłumaczenie automatyczne