![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Najpierw ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 25 minut, w zależności od typu ryżu).
W międzyczasie drobno posiekaj cebulę, oczyść papryki z gniazd nasiennych i pokrój je w drobne prążki.
Czosnek pokrój w plasterki. Na głębokiej, dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę, czosnek, słodką paprykę, pieprz cayenne, pokrojoną świeżą paprykę. Smaż przez 3 minuty.
Dodaj mięso i smaż przez około 20 minut, ciągle mieszając. Dolej bulionu, dodaj pomidory i fasolę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Patelnię przykryj pokrywką i duś danie przez 20 minut, co chwilę mieszając.
Podawaj z ryżem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo lubię robić wersję wegetariańską, zamiast mięsa mielonego dodaję granulat sojowy, w przeciwnym razie przepis zostawiam bez zmian.
Tłumaczenie automatyczne