SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 383 Kcal
  • 16 g białek
  • 18 g tłuszczów
  • 50 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Oczyść szparagi, odkrój zdrewniałe końcówki i pokrój je na kawałki o długości ok. 0,5 cm. Główki odkrój i na razie odłóż.

2

Drobno posiekaj cebulkę. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, aż do uzyskania złotego koloru.

3

Wsyp ryż i smaż go przez 4 minuty na wolnym ogniu. Dodaj ocet jabłkowy i sok z cytryny. Następnie sukcesywnie dolewaj do ryżu bulion warzywny (porcje ok. 200 ml). Kolejną porcję wlej dopiero wtedy, kiedy wchłonie się poprzednia. Jeżeli masz za mało bulionu, użyj zwykłej wody. Ryż ma być ugotowany al dente. Wlewając ostatnią porcję, dodaj również pokrojone szparagi i posiekany tymianek. Kiedy bulion się wchłonie, wlej śmietanę ryżową.

4

Za pomocą kopyści mieszaj risotto aż do uzyskania kremowej konsystencji.

5

Dopraw do smaku solą i pieprzem, ozdób główkami szparagów i posyp parmezanem. Podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Hana Matoušková
24. maja 2022

Absolutnie pyszne kremowe risotto z pysznymi szparagami!

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1325551
Petra Enne
20. kwietnia 2022

ocen_1327412
Amelli bous
11. kwietnia 2022

Połączyłam go z groszkiem i domowym pesto, pycha!

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu