SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 99 Kcal
  • 3,5 g białek
  • 1,9 g tłuszczów
  • 16,7 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Cebulę i ziemniaki obierz, oskrob korzeń pietruszki. Pokrój warzywa: cebulę drobno posiekaj, ziemniaki i pietruszkę pokrój w kostkę, a pora w plasterki.

2

W garnku rozgrzej łyżeczkę oleju, wrzuć cebulę, pietruszkę i ziemniaki. Smaż przez 5 minut na średnim ogniu.

3

Dodaj pokrojonego pora i smaż przez kolejnych 5 minut.

4

Podlej bulionem. Dodaj tymianek, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 15 minut, aż ziemniaki będą całkowicie miękkie.

5

Przygotuj sobie drugi garnek i wlej do niego połowę ugotowanej zupy. Zmiksuj ją blenderem ręcznym, a następnie dla uzyskania ciekawszej konsystencji połącz obie porcje zupy (krem i bulion z kawałkami warzyw).

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

anna.nas
26. listopada 2023

Helena Čechová
24. września 2023

Świetnie 🤩

Tłumaczenie automatyczne

slaminkova14gmailcom
28. marca 2023

Doskonały przepis.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu