SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Na oliwie z oliwek lekko podsmaż drobno posiekaną dymkę. Dodaj marchewkę pokrojoną na plasterki i podsmażaj przez około 5 minut. Na patelnię dodaj wyciśnięty czosnek i podsmażaj przez kolejne 2 minuty. Dodaj przecier pomidorowy i pomidory, zalej bulionem.

2

Zupę doprowadź do wrzenia, po czym dodaj czerwoną soczewicę oraz tymianek.

3

Gotuj, aż soczewica zmięknie, co przeważnie zajmuje około 25 minut.

4

Zupę dopraw solą i pieprzem.

Nasza rada
Jeżeli lubisz pikantne dania, do zupy dodaj szczyptę suszonego chili.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Martina Sponerová
24. marca 2024

Znakomite, proste, zdrowe, szybkie w przygotowaniu, sycące!

Tłumaczenie automatyczne

769wtdf2jrprivaterelayappleidcom
22. stycznia 2024

Na pewno będę gotować częściej ✨

Tłumaczenie automatyczne

Brygida Zdrzalek
09. grudnia 2023

dobre

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu