SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo i smacznie

Strona 42Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 237 Kcal
  • 10 g białek
  • 17 g tłuszczów
  • 11 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

W garnku rozgrzej klarowane masło wraz z oliwą z oliwek. Dodaj drobno posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek, podsmażaj na średnim ogniu przez około 6 minut.

2

Cukinię umyj, pokrój na plasterki i wsyp do garnka. Duś przez około 10 minut, następnie zalej bulionem warzywnym.

3

Przykryj i gotuj przez 10–15 minut, aż cukinia będzie miękka.

4

Zupę zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia i zmiksuj blenderem ręcznym na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem, podawaj z pokruszoną fetą.

Nasza rada
Zupa doskonale smakuje posypana pestkami słonecznika uprażonymi na suchej patelni.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

VeronikaDž
09. października 2022

Doskonały. Byłem naprawdę zaskoczony smakiem tak przygotowanej cukinii.

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

pyrxvmhz8nprivaterelayappleidcom
11. września 2022

Zwykła zupa, ale feta czyni ją niesamowicie lepszą 😋 bardzo dobra!

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Kristýnka Svobodová
30. sierpnia 2022

Zupa bardzo dobra, byłam zaskoczona w połączeniu z serem była naprawdę dobra

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu