![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W garnku rozgrzej klarowane masło wraz z oliwą z oliwek. Dodaj drobno posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek, podsmażaj na średnim ogniu przez około 6 minut.
Cukinię umyj, pokrój na plasterki i wsyp do garnka. Duś przez około 10 minut, następnie zalej bulionem warzywnym.
Przykryj i gotuj przez 10–15 minut, aż cukinia będzie miękka.
Zupę zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia i zmiksuj blenderem ręcznym na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem, podawaj z pokruszoną fetą.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Słynny. Wystarczyło dokładnie trzymać się przepisu.
Tłumaczenie automatyczne
Rewelacyjnie, dodałam trochę więcej szpinaku i parmezanu zamiast sera feta i topu! ☺️☺️😃
Tłumaczenie automatyczne
Pyszny.
Tłumaczenie automatyczne