SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo i smacznie

Strona 42Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 237 Kcal
  • 10 g białek
  • 17 g tłuszczów
  • 11 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Naturalny sposób na walkę ze zmęczeniem – Bis-glicynian magnezu

  • Energetyzuje
  • Odpręża
  • Wzmacnia mięśnie i kości
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

W garnku rozgrzej klarowane masło wraz z oliwą z oliwek. Dodaj drobno posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek, podsmażaj na średnim ogniu przez około 6 minut.

2

Cukinię umyj, pokrój na plasterki i wsyp do garnka. Duś przez około 10 minut, następnie zalej bulionem warzywnym.

3

Przykryj i gotuj przez 10–15 minut, aż cukinia będzie miękka.

4

Zupę zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia i zmiksuj blenderem ręcznym na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem, podawaj z pokruszoną fetą.

Nasza rada
Zupa doskonale smakuje posypana pestkami słonecznika uprażonymi na suchej patelni.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Michal Šebesta
14. kwietnia 2025

nie trzeba solić, można dodać mąkę na początku, żeby były gęstsze, posypać pestkami słonecznika

Tłumaczenie automatyczne

Roland Jankech
16. października 2024

Míša Šlemrová
16. sierpnia 2024

Doskonałe, szybkie i łatwe w przygotowaniu składniki 🤌

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu