Zupa z cukinii
- 10 min.
- 31 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Jesień to idealna pora na zupy warzywne. Wypróbuj nasz przepis na zupę z cukinii. Smacznego!
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo i smacznie
Strona 42Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 237 Kcal
- 10 g białek
- 17 g tłuszczów
- 11 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
W garnku rozgrzej klarowane masło wraz z oliwą z oliwek. Dodaj drobno posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek, podsmażaj na średnim ogniu przez około 6 minut.
2
Cukinię umyj, pokrój na plasterki i wsyp do garnka. Duś przez około 10 minut, następnie zalej bulionem warzywnym.
3
Przykryj i gotuj przez 10–15 minut, aż cukinia będzie miękka.
4
Zupę zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia i zmiksuj blenderem ręcznym na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem, podawaj z pokruszoną fetą.
Nasza rada
Zupa doskonale smakuje posypana pestkami słonecznika uprażonymi na suchej patelni.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonałe, szybkie i łatwe w przygotowaniu składniki 🤌
Tłumaczenie automatyczne
Słynny. Wystarczyło dokładnie trzymać się przepisu.
Tłumaczenie automatyczne