
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Na średnim ogniu rozgrzej w garnku łyżkę oliwy.
Podsmaż na niej drobno posiekaną cebulę (3–4 minuty).
Następnie dodaj 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, kminek i przyprawę curry. Smaż przez 2 minuty.
Na podsmażone przyprawy wrzuć obranego i pokrojonego w kostkę batata.
Podlej bulionem i gotuj przez 15–20 minut pod przykryciem, do miękkości.
Zdejmij gotową zupę z ognia, pozostaw na chwilę do przestygnięcia i zmiksuj za pomocą blendera ręcznego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wlej mleko kokosowe i wymieszaj.
Każdą porcję udekorowaliśmy suszonym chili, łyżką mleka kokosowego i siekaną natką marchewki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetna zupa
Tłumaczenie automatyczne
.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały. Zrobiłam wersję z dynią i marchewką, dodałam posiekaną papryczkę chili, grzyby duszone z cebulą i ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i jest pyszne.
Tłumaczenie automatyczne