SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 52Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 106 Kcal
  • 2 g białek
  • 7 g tłuszczów
  • 7 g węglowodanów

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy.

2

Wrzuć drobno pokrojoną szalotkę i smaż ją przez 5–7 minut na średnim ogniu. Dodaj przeciśnięty czosnek i smaż przez kolejną minutę.

3

Następnie zmniejsz ogień, wrzuć krojone pomidory, wlej 500 ml bulionu warzywnego, dopraw solą i pieprzem, gotuj przez 30 minut.

4

Pod koniec gotowania zblenduj zupę na krem. Podziel na 4 porcje, udekoruj świeżą bazylią i podawaj.

Nasza rada
Podawaj z pieczywem razowym.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

lucie01
29. września 2022

Bardzo dobry. Dodałem do tego chili i kaszę mannę.

Tłumaczenie automatyczne

Zlata Rybicka
21. lipca 2022

bardzo dobry

Tłumaczenie automatyczne

Sofii Hošek
18. lipca 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu