
Jemy zdrowo i smacznie

Dymkę umyj, drobno posiekaj i podsmaż w garnku na łyżce oliwy.
Następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż na średnim ogniu przez 5 minut.
Dolej bulion, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj przez 20 minut do miękkości.
Następnie dolej śmietanę oraz mleko i gotuj przez kolejne 10 minut.
Ugotowaną zupę odstaw na chwilę na bok, a następnie zblenduj na gładką masę.
Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Podawaj z pełnoziarnistym pieczywem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Fajny
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Byłam zaskoczona, że tak prosty przepis może być tak dobry
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Super, właśnie dodałam więcej pieczarek, inaczej byłoby za ziemniaczane ☺️☺️
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego