
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Dymkę umyj, drobno posiekaj i podsmaż w garnku na łyżce oliwy.
Następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż na średnim ogniu przez 5 minut.
Dolej bulion, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj przez 20 minut do miękkości.
Następnie dolej śmietanę oraz mleko i gotuj przez kolejne 10 minut.
Ugotowaną zupę odstaw na chwilę na bok, a następnie zblenduj na gładką masę.
Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Podawaj z pełnoziarnistym pieczywem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
🤌🏼
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Naprawdę się udało, pełna smaku
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Nasza ulubiona zupa, pyszna. Polecam dodać pieczone kostki chleba!
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego