SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 426 Kcal
  • 22 g białek
  • 13,1 g tłuszczów
  • 56,3 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Umyj i obierz warzywa. Dyni hokkaido nie trzeba obierać.

2

Cebulę drobno posiekaj, marchewkę i selera pokrój w kosteczkę, a dynię w większą kostkę, żeby całkowicie się nie rozgotowała. Czosnek pokrój w plasterki. Odcedź fasolę z puszki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, selera i marchewkę, duś przez 5 minut na średnim ogniu. Dodaj czosnek, przecier, dynię i odcedzoną fasolę. Smaż przez kolejną minutę.

4

Następnie podlej bulionem. Gotuj przez 15–20 minut na wolnym ogniu. Ułóż na talerzach liście szpinaku, wlej gorącą zupę i posyp parmezanem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

jps
26. lutego 2023

pyszne i szybkie w wykonaniu, dodałam płatki chili i por

Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego

ocen_1401937
lenka.nohalova
07. stycznia 2023

Świetna zupa

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Dessi Sitta
14. października 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu