
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Umyj i obierz warzywa. Dyni hokkaido nie trzeba obierać.
Cebulę drobno posiekaj, marchewkę i selera pokrój w kosteczkę, a dynię w większą kostkę, żeby całkowicie się nie rozgotowała. Czosnek pokrój w plasterki. Odcedź fasolę z puszki.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, selera i marchewkę, duś przez 5 minut na średnim ogniu. Dodaj czosnek, przecier, dynię i odcedzoną fasolę. Smaż przez kolejną minutę.
Następnie podlej bulionem. Gotuj przez 15–20 minut na wolnym ogniu. Ułóż na talerzach liście szpinaku, wlej gorącą zupę i posyp parmezanem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
pyszne i szybkie w wykonaniu, dodałam płatki chili i por
Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego
Świetna zupa
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego