SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Umyj i obierz warzywa. Dyni hokkaido nie trzeba obierać.

2

Cebulę drobno posiekaj, marchewkę i selera pokrój w kosteczkę, a dynię w większą kostkę, żeby całkowicie się nie rozgotowała. Czosnek pokrój w plasterki. Odcedź fasolę z puszki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, selera i marchewkę, duś przez 5 minut na średnim ogniu. Dodaj czosnek, przecier, dynię i odcedzoną fasolę. Smaż przez kolejną minutę.

4

Następnie podlej bulionem. Gotuj przez 15–20 minut na wolnym ogniu. Ułóż na talerzach liście szpinaku, wlej gorącą zupę i posyp parmezanem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Valentina
31. lipca 2023

Doskonałe połączenie. Na koniec użyłam suszonej fasoli (namoczonej przez noc, gotowanej w bulionie przez około godzinę).

Tłumaczenie automatyczne

jps
26. lutego 2023

pyszne i szybkie w wykonaniu, dodałam płatki chili i por

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1401937
lenka.nohalova
07. stycznia 2023

Świetna zupa

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu