
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

W garnku rozgrzej klarowane masło i oliwę z oliwek. Na gorącym tłuszczu przez 5 minut podsmażaj drobno posiekaną szalotkę. Dodaj wyciśnięte ząbki czosnku, pokrojonego w kostkę selera i rozmaryn.
Po chwili dodaj oczyszczone różyczki brokułu i bulion. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 10–15 minut, aż brokuł będzie miękki.
Zupę zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia i zmiksuj blenderem ręcznym na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.
* Masło klarowane to masło, które zagotowano i pozbawiono w ten sposób wody i białek. Smakuje jak zwykłe masło, ma lekko orzechowy posmak. Główną zaletą klarowanego masła jest jego dłuższa przydatność do spożycia i większa wytrzymałość na wysokie temperatury.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami