SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Kaszę orkiszową przepłucz w letniej wodzie i odcedź. Przesyp ją do dużego garnka i zalej świeżą wodą, której powinno być co najmniej 4 razy tyle, co kaszy. Gotuj przez 25 minut na średnim ogniu.

2

W międzyczasie obierz warzywa i pokrój je w kostkę.

3

W drugim garnku rozgrzej oliwę, wrzuć na nią pokrojoną cebulę, marchewkę, selera i pietruszkę. Smaż przez 5–7 minut na średnim ogniu. Na ostatnie 2 minuty smażenia wrzuć do garnka 1 ząbek czosnku przetarty przez praskę. Następnie dodaj do zupy przecier, jednego pomidora pokrojonego w kostkę, 1 litr bulionu warzywnego i ugotowaną kaszę.

4

Dopraw do smaku solą, pieprzem i suszonym chili. Gotuj przez kolejnych 20 minut.

5

Podziel na 4 porcje i podawaj.

Nasza rada
Pod koniec gotowania możesz dodać jeszcze jeden przetarty ząbek czosnku.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Makya
04. stycznia 2023

Bardzo dobra zupa!

Tłumaczenie automatyczne

JolaB
01. stycznia 2023

pyszne robię teraz na obiad

Lindula
08. maja 2022

Bardzo dobry

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu