
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Oczyść grzyby i drobno je pokrój. Umyj marchewkę, selera i ziemniaki. Pokrój je w kostkę.
Na rozgrzanej patelni rozpuść klarowane masło i podsmaż na nim drobno posiekaną szalotkę.
Dodaj grzyby (świeże i suszone) i warzywa, podlej odrobiną bulionu.
Duś przez 5 minut.
Wlej resztę bulionu i dodaj 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę.
Gotuj przez 20 minut, aż warzywa zmiękną.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem, a na koniec zabiel śmietaną.
Jeśli chcesz, zblenduj zupę na krem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zupa smakowała wyśmienicie, chociaż mama zapomniała o suszonych grzybach. ;)
Tłumaczenie automatyczne