SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do 180°C.

2

Do dużej miski przesiej mąkę. Dodaj cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli.

3

W drugim naczyniu ubij jajka, olej kokosowy, purée z dyni i miód.

4

Zawartość obu naczyń połącz i wymieszaj drewnianą łyżką na gładką masę bez grudek.

5

Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy o średnicy 25 cm, umieść w nagrzanym piekarniku i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 170−180°C.

6

Pozostaw do ostygnięcia i posmaruj kremową polewą z jogurtu wymieszanego z miodem.

7

* Na 250 g purée z dyni potrzebujesz dyni hokkaido ważącej około 600–700 g. Umyj ją, przepołów i usuń nasiona. Pokrój w kostkę i wsyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 170−180°C przez 55–60 minut. Następnie ostudź i zmiksuj blenderem na gładką masę.

Nasza rada
Ciasto możesz również posypać orzechami włoskimi uprażonymi na suchej patelni.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Fabulita
08. września 2023

EK123
07. grudnia 2022

Świetny!!!

Tłumaczenie automatyczne

Paulett
09. listopada 2022

Wspaniała jesienna uczta.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1131934
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu